Werkwijze

Werkwijze

Kinderdagverblijf Mini-Club Vlijmen bestaat uit twee groepen kinderen. Deze groepen zijn verticaal opgebouwd; de kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar zitten bij elkaar in één groep. De groepsgrootte in de ene groep is maximaal 14 kinderen en in de andere groep maximaal 16 kinderen.

Wij zien de volgende voordelen voor de verticale opbouw:

  • De kinderen binnen hun groep met alle leeftijden te maken krijgen en zo de sociale omgang optimaal wordt gestimuleerd.
  • Het is de meest natuurlijke situatie, in een gezin krijgt het kind ook (meestal) met verschillende leeftijden te maken.
  • Broertjes en zusjes kunnen in dezelfde groep spelen.
  • Pedagogisch medewerkers volgen de kinderen gedurende de gehele kinderdagverblijfperiode en leren de kinderen goed kennen zodat ze snel kunnen inspelen op veranderend gedrag bij het kind.
img-fluid
img-fluid

Groepen

Binnen het kinderdagverblijf wordt gewerkt met twee groepen kinderen ( 0 – 4 jaar). De groepen hebben zowel van buiten als van binnen een zeer huiselijke uitstraling. De groepen zijn volledig ingericht voor de kinderen en er is veel afwisselend spelmateriaal aanwezig, tevens is er een slaapkamer met bedjes en hebben we buitenbedjes. Ook organiseren we activiteitjes voor de kinderen om de verschillende ontwikkelingsgebieden van het jonge kind te stimuleren.

Tevens beschikken de panden over een prachtige tuin waarin naar hartenlust kan worden gespeeld. Het geheel is veilig omheind.